Het Taalplein neemt ST-logopedisten over

Het Taalplein neemt ST-logopedisten over.

Met de overname zet Het Taalplein een volgende stap om zorg efficiënter in te richten en daardoor betaalbaar en toegankelijk te houden voor cliënten en zorgverzekeraars.

Laren, 27 maart 2023

Logopediepraktijk Het Taalplein heeft ST-logopedisten overgenomen. Door de overname vergroot Het Taalplein de klantenkring in Noord-Holland en Utrecht. Met de overname zet Het Taalplein een volgende stap om zorg efficiënter in te richten en daardoor betaalbaar en toegankelijk te houden voor cliënten en zorgverzekeraars.

Per 1 april 2023 wordt ST logopedisten overgenomen door Het Taalplein. Door deze overname zal Het Taalplein haar activiteiten uitbreiden naar Hilversum en Eemnes. Ook krijgt Het Taalplein door de overname waardevolle expertise in huis, waardoor nog meer cliënten met verschillende logopedische problemen bij de praktijk terecht kunnen. Tevens zullen er vanaf 1 april ook volwassenen bij Het Taalplein geholpen kunnen worden.
Cliënten van de samengevoegde onderneming kunnen vanaf 1 april terecht in Hilversum, Eemnes, Laren en Naarden-Bussum.

Operationeel manager Maarten Walinga van Het Taalplein is verheugd met de overname: “De regeldruk en de administratieve lasten voor logopedisten is enorm. Door krachten te bundelen is het mogelijk om deze lasten sterk te verminderen, waardoor logopedisten zich kunnen bezighouden met wat zij leuk vinden en goed kunnen; het behandelen van cliënten. Door deze overname is Het Taalplein in staat om dit te bewerkstelligen”.

Praktijkhouder Yvette van Lingen kijkt uit naar de overname: “Ik ben ruim 20 jaar met plezier en trots praktijkhouder geweest. De laatste jaren drukte de daarmee gepaard gaande administratieve last steeds zwaarder op mijn schouders. De overname biedt mij de mogelijkheid om me meer te richten op het logopedisch handelen. Ook heb ik meer gelegenheid om te overleggen met directe collega-logopedisten. Naast het logopedisch behandelen kan ik uit gaan kijken naar werkzaamheden als Klinische Gezondheidswetenschapper, zodat ik mee kan helpen om het gat tussen wetenschappelijk bewijs en de klinische logopediepraktijk kleiner te maken.”